Jalgrataste informatsioon kõigile

Tere!
Täna on Teil võimalik tutvuda erinevate jalgrataste nimedega ja nende täpsele selgitusele.
Nõnda peaks olema Teil kergem soetada omale edaspidi uut ratast.

Mägirattad (MTB)- mõeldud sõitmiseks maastikul ja halbadel teedel. Sellist tüüpi jalgratastel on reeglina vastupidavad detailid, mõnedel mudelitel on isegi amortisaatorid.
Maantee rattad- mõeldud sõitmiseks asfaldil või mööda teist tugevakattelist teed. Peamine omapära on rool, mis on sadulast allpool ja kaalub vähem.
Turisti rattad- tehtud nii, et neile oleks võimalik kinnitada kotte või järelkäru, mõeldud sõitmiseks vahelduvad maastikul. Tavaliselt on mitu käiku ja 36-48 jaotust.
Linnarattad- rasked jalgrattad, mõeldud sõitmiseks linnatingimustes ja ei vaja spetsiaalset riietust ega väljaõpet. Tavaliselt 3-11 käigulised, omavad pori- ja ketikaitseid.
Krossijalgrattad- nad meenutavad võidusõidurattaid, aga erinevalt nendest sobivad nad rohkem maastikusõiduks ja erinevalt mägiratastest, on krossirattad kergemad.
Fixie rattad- ühe kiirusega jalgarattad, mille mehhanism on ehitatud nii, et saab vändata ka tagurpidi.
BMX- Rattad, mis on mõeldud sportimiseks ja trikitamiseks. BMX rattad jagatakse kolme tüüpi: krossirattad, freestyle trikirattad ja ekstreemrattad.
Väljasõidurattad- ühendavad endas turisti-, mägi- ja linnarataste omadusi, kusjuures mägirattalt on kummid, võib olla ka rool, linnarattalt raam ja turistirattalt võetud võimalus kinnitada kotte. Kokkupandavad rattad- jalgrattatüüp, mida on võimalik väiksemaks kokku panna, et oleks mugavam hoida või transportida.
Elektrirattad- jalgrataste tüüp, mille väntamisel on abiks elektrimootor, nõudes jalgratturilt väiksemat pingutust. Jalgratta maksimaalne kiirus võib olla kuni 25km/h ja selle saavutades lülitab elektrimootor ennast välja. See kiirus võib olla ka väiksem, sõltuvalt tehase häälestusest.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

AFT ehk suu haavand ja selle ravi

Rakvere öö jooks 2023

Rahateenimine internetis